Články z médií

30.8.2018  Konec nejistoty na Ministerstvu zahraničí?

Publikováno: Seznam.cz TV
Autor: Friedmannová Silvie

Pořad: Večerní zprávy (19:15 hodin)

Silvie FRIEDMANNOVÁ, moderátorka
--------------------
Kandidát na šéfa diplomacie Miroslav Poche, si přeje aby zítra předsednictvo ČSSD definitivně vyřešilo obsazení Ministerstva zahraničí. Prezident Miloš Zeman Pocheho stále odmítá jmenovat. V čele tedy zůstává předseda strany Jan Hamáček, který je zároveň i ministrem vnitra. Vedení strany proto bude znovu řešit, jak se k situaci postaví. Straníci se ale v názorech rozcházejí.

Petr VÍCHA, předseda senátorského klubu ČSSD
--------------------
Předpokládám, když pan Hamáček říkal že to chce do konce prázdnin uzavřít, tak že s nějakým návrhem přijde. Když se řekne jméno pana Pocheho, to není řešení. Zeman ho nikdy nejmenuje. Před měsícem jsem na  grémiu říkal, že to nejhorší co může být je, když se i v době voleb bude mluvit jen o Pochem.

Petr PAVLÍK, předseda pražské ČSSD
--------------------
Já myslel, že zejtra proběhne nějaká živá diskuze k této věci. Předpokládám, že někteří lidé budou vznášet nějaká jiná jména, ale myslím si že pozice je stále stejná. Ten kandidát je Miroslav Poche, není důvod to měnit.

redaktorka
--------------------
A vy myslíte, že není důvod to měnit, když ho pan prezident nechce jmenovat na post ministra?

Petr PAVLÍK, předseda pražské ČSSD
--------------------
Tak já si myslím, že máme nějaký systém vládnutí. Máme nějakou Ústavu a  podle té Ústavy to prostě není libovůle pana prezidenta. Je to problém pana premiéra, který má to jméno které má, přednést panu prezidentovi a  pokud to bude nutné, tak jít do kompetenčního sporu.


Zpět   Vytisknout


Aktuality



12.1.2024
Bohumín i dopravní inspektorát se k ostrému měření rychlosti staví rezervovaně

BOHUMÍN – Sedm ulic, kde by výhledově mohly přibýt »ostré« radary na měření rychlosti aut, vytipovali společně Bohumín, Rychvald a Dolní Lutyně. Jejich zprovoznění však není samospasitelné, plány navíc musí posvětit dopravní inspektorát. Ten se k represivnímu opatření zatím staví zdrženlivě.

Orlovská, Bohumínská a Michálkovická ulice v Rychvaldu, Bezručova a Rychvaldská ulice v Dolní Lutyni a Bezručova a Opletalova ulice v Bohumíně. To jsou místa, kde by v budoucnu mohly přibýt stacionární radary. Nejvíce o jejich instalaci stojí sousední Rychvald.



3.10.2023
Projekt přerodu veteriny na zubní kliniku je u konce, lékaři se stěhují

Nová zubní klinika v Bohumíně, kterou v posledních pěti měsících vybudovalo na své náklady město, začne v říjnu sloužit pacientům. Tři stomatology čeká v příštích dnech stěhování do kompletně vybavených ordinací. Bohumín tak zajistil dentální péči třem tisícům svých obyvatel.



17.7.2023
Bohumín se obává zastavení výstavby protipovodňové hráze

BOHUMÍN – Stavbě protipovodňové hráze v Bohumíně-Pudlově, která má zabránit ničivým následkům záplav, hrozí zastavení. Ministerstvo zemědělství avizovalo, že kvůli vládnímu úspornému balíčku aktuálně není schopno garantovat poskytnutí finančních prostředků na probíhající akci za 400 milionů korun. Vláda přitom proklamovala, že škrty se nedotknou investic.



7.6.2023
Otevřený dopis ministru životního prostředí

Vážený pane ministře,

jako představitel města střední velikosti o 20 tisíci obyvatelích, které přes dvacet let buduje systém odpadového hospodářství, neustále reaguje na vývoj odpadové legislativy a nastavené cíle pro obce, se musím vyjádřit k Vašemu dopisu z 22. 5. 2023, určeného obcím. Reagovat na něj musím i jako senátor, který se k návrhu zákona o obalech bude vyjadřovat v legislativním procesu.

V Programovém prohlášení vlády bylo uvedeno: "Zvážíme zavedení dalších systémů zálohování obalů (PET, hliník)." Na tiskové konferenci 16. 5. 2023 jste uvedl: „Nebavíme se o tom, zda systém bude, to je rozhodnuto. Bavíme se o tom, jak bude fungovat.“ Věřím, že jste tato slova mínil v nadsázce a máte skutečně zájem diskutovat a slyšet názory měst a obcí, kterých se zavedení zálohování významně dotkne, ale také stanoviska z řad odborné veřejnosti působící v oblasti odpadového hospodářství.





Copyright © 2007 - 2024 Petr Vícha  | web&design by web-evolution.cz  | Počet návštev: 369236