Články z médií

15.10.2012  Jak dopadlo první kolo volebního boje o Senát?

Publikováno: Moravskoslezský deník
Strana: 62

Rubrika: Příloha - Volební speciál

OSTRAVA-MĚSTO
1. Leopold Sulovský (hnutí Ostravák) 31,75 % hlasů
2. Karel Sibinský (ČSSD) 31,49 % hlasů

volební účast 31,2%

Leopold Sulovský (hnutí Ostravák)
"Děkuji voličům, kteří mi dali hlas, a chci je poprosit, aby přišli k volbám znovu. Tato bitva není u konce rozhoduje druhé kolo. Myslím, že lidé už teď svou volbou dali najevo, že chtějí změnu - alternativu k politickým stranám. Já jsem Ostravák a vždy se budu radit ne se stranickými sekretariáty, ale s Ostraváky."

Karel Sibinský (ČSSD)
"Bylo jasné, že když někdo dělá takovou drahou kampaň jako Leopold Sulovský, musí se dostavit nějaké výsledky. Jeho volbu považuji za jakousi formu protestu voličů proti zavedeným stranám. Děkuji všem, kteří mi dali podporu. Cením šijí hlavně proto, že na předvolebních setkáních jsem často slyšel, že by bylo lepší, kdybych neodcházel do Prahy, ale zůstal v obvodu."


OPAVSKO

1. Vladimír Plaček (ČSSD) 30,43 % hlasů
2. Václav Vlček (ODS) 20,23 % hlasů

volební účast 32,80%

Vladimír Plaček (ČSSD)
"Věřím, že mě ve druhém kole podpoří levicoví voliči. Přepokládal jsem, že mým soupeřem bude Václav Vlček. Bude to zajímavý souboj, protože když jsem jako mladý lékař nastupoval do Slezské nemocnice v Opavě, tak jsem byl u pana doktora Vlčka na "kolečku". Takže to bude tak trochu souboj učitele a žáka, protože já mu ty háky na operačním sále držel."


Václav Vlček (ODS)
"Jsem samozřejmě rád, že jsem se dostal do druhého kola. Očekával jsem, že se v něm utkám s Vladimírem Plačkem, se kterým se znám už hodně dlouho. Je to velký soupeř, ale věřím, že přesvědčím voliče, aby pro mě hlasovali znovu a mohl jsem dokončit to, co jsem v Senátu začal."


KARVINSKO

1. Petr Vícha (ČSSD) 41,18 % hlasů
2. Milada Halíková (KSČM) 29,56 % hlasů

volební účast 34,26 %

Petr Vícha (ČSSD)
"Velmi si cením toho, že jsem dostal v Bohumíně pětasedmdesát procent hlasů a v okolních obcích přes padesát procent. Jsem si zároveň vědom toho, že Milada Halíková jako bývalá primátorka Havířova má svou sílu. Pro druhé kolo věřím, že lidé přijdou volit, podpoří mě, a ocení tak práci, kterou odvádím. Nicméně přijmu jakýkoliv verdikt."


Milada Halíková (KSČM)
"Čekala jsem, že se ve druhém kole setkám s panem Víchou, bylo jasné z atmosféry předvolební kampaně, že lidé budou volit levicové kandidáty Za to jim děkuji. Jsme oba celkem úspěšní představitelé měst - já v Havířově, on v Bohumíně, což se projevilo i ve volebním výsledku. Budu pokračovat v osobní kampani a snažit se otočit výsledek ve svůj prospěch."


Zpět   Vytisknout


Aktuality



8.3.2024
Strategický podnikatelský park? Obce na Bohumínsku požadují od státu důkladné prověření a záruky

BOHUMÍN – O přínosech a dopadech přípravy projektu stavby podnikatelského parku dnes (8. 3.) jednali zástupci Bohumína, Dolní Lutyně a Dětmarovic. Shodli se, že případný příchod investora, který chce na pozemcích o rozloze až 280 hektarů realizovat strategický projekt, nesmí snížit kvalitu života obyvatel regionu. Od státu budou požadovat důkladné prověření a záruky.



12.1.2024
Bohumín i dopravní inspektorát se k ostrému měření rychlosti staví rezervovaně

BOHUMÍN – Sedm ulic, kde by výhledově mohly přibýt »ostré« radary na měření rychlosti aut, vytipovali společně Bohumín, Rychvald a Dolní Lutyně. Jejich zprovoznění však není samospasitelné, plány navíc musí posvětit dopravní inspektorát. Ten se k represivnímu opatření zatím staví zdrženlivě.

Orlovská, Bohumínská a Michálkovická ulice v Rychvaldu, Bezručova a Rychvaldská ulice v Dolní Lutyni a Bezručova a Opletalova ulice v Bohumíně. To jsou místa, kde by v budoucnu mohly přibýt stacionární radary. Nejvíce o jejich instalaci stojí sousední Rychvald.



3.10.2023
Projekt přerodu veteriny na zubní kliniku je u konce, lékaři se stěhují

Nová zubní klinika v Bohumíně, kterou v posledních pěti měsících vybudovalo na své náklady město, začne v říjnu sloužit pacientům. Tři stomatology čeká v příštích dnech stěhování do kompletně vybavených ordinací. Bohumín tak zajistil dentální péči třem tisícům svých obyvatel.



17.7.2023
Bohumín se obává zastavení výstavby protipovodňové hráze

BOHUMÍN – Stavbě protipovodňové hráze v Bohumíně-Pudlově, která má zabránit ničivým následkům záplav, hrozí zastavení. Ministerstvo zemědělství avizovalo, že kvůli vládnímu úspornému balíčku aktuálně není schopno garantovat poskytnutí finančních prostředků na probíhající akci za 400 milionů korun. Vláda přitom proklamovala, že škrty se nedotknou investic.





Copyright © 2007 - 2024 Petr Vícha  | web&design by web-evolution.cz  | Počet návštev: 369927